Ruim 5.000 toeschouwers voor "Vlaanderen Feest!" in Antwerpen

Het slotfeest van de 11 juli-viering in Antwerpen heeft de Grote Markt doen vollopen voor het kruim van de Vlaamse (Nederlandstalige) muziek. Volgens de stad daagden tussen de 5.000 en 6.000 toeschouwers op voor "Vlaanderen Feest!".

De Grote Markt van Antwerpen was vanavond het decor van het slotfeest "Vlaanderen Feest!" van de 11 juli-vieringen. Onder meer K3, Christoff, Get Ready en Yevgueni kwamen langs voor een optreden. Ingeborg zong dan weer voor het eerst in lange tijd "Door de wind" (zie video onder), het lied waarmee ze België in 1989 op het Eurovisiesongfestival vertegenwoordigde. Bart Kaëll sloot de avond af met een concert.

Ook het dagprogramma van de Antwerpse 11 juli-viering lokte heel wat volk. Op de Groenplaats ontving "Studio 100 TV trekt eropuit!" de allerkleinsten met animatie zoals de Flin & Flo Frisbee Challenge, een knutselhoekje, grime en springkastelen. De kinderen konden er ook figuurtjes zoals Maya de Bij, Lolly Lolbroek en Joyce & Lisa ontmoeten en er stonden verschillende optredens op het programma. Zowel de activiteiten op de Groenplaats als het feest op de Grote Markt waren gratis toegankelijk.