2 Meter Sessies-concept komt naar Boomtown, met Jan Douwe Kroeske

De Nederlander Jan Douwe Kroeske nodigt al 30 jaar muzikanten uit om bij hem langs te komen voor een 2 Meter Sessie in een intieme setting, zonder of met een beperkt publiek. Dat bekende concept is er nu ook iedere namiddag op Boomtown in Gent, van 18 tot en met 22 juli.
handsup-fotografie.nl / Jorn Baars

De 2 Meter Sessies vinden plaats in de bar van het Ibis-hotel Opera, met beperkte capaciteit (100 personen) en met Jan Douwe Kroeske als gastheer, die ook de concerten op het groot podium op de Kouter en in de Handelsbeurs zal presenteren. 

Bij iedere sessie hoort een kort interview en Jan Douwe Kroeske brengt ook enkele opmerkelijke fragmenten uit zijn rijke archief mee. De sessies zijn gratis toegankelijk en vinden elke dag plaats om 15 uur. Reserveren is niet mogelijk, vol is vol. Maar de sessies worden ook live gestreamd op de Facebookpagina van Boomtown. 

Deze artiesten hebben al toegezegd voor een 2 Meter Sessie: Klangstof (19 juli), Robbing Millions (20 juli), Supergenius (21 juli), Brihang en Spinvis (22 juli). 

Jan Douwe Kroeske mocht in de loop der jaren een indrukwekkende reeks artiesten ontvangen: Nirvana (1991), R.E.M. (1991), Radiohead (1995), Coldplay (2000) en Foo Fighters. Een volledig overzicht van alle 2 Meter Sessies vind je hier