Ariane Grande wordt ereburger van Manchester

Het Amerikaanse tieneridool Ariana Grande wordt ereburger van de stad Manchester, meldt BBC News. Ze krijgt die eer omdat ze na de aanslag aan het einde van haar concert op 22 mei snel terugkeerde naar de stad voor het One Love Manchester-concert.
2017 Getty Images

Sir Richard Leese van het stadsbestuur zegt dat het begrijpelijk zou geweest zijn mocht ze niet teruggekeerd zijn. "Maar nee, zij was vast beslist, als artiest en performer, dat ze niet opnieuw zou optreden voor ze naar Manchester teruggekeerd was."

Grande keerde minder dan twee weken na de aanslag al terug voor het "One Love Manchester"-concert. "Op die manier troostte ze duizenden mensen en hebben we miljoenen ingezameld voor het We Love Manchester Emergency Fund", zegt Leese. "Daarom stel ik voor dat Ariana Grande de eerste ereburger wordt van Manchester."

Leese had ook nog veel lof voor de hulpdiensten die na de aanslag bij het concert ter plekke kwamen. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven. Voorlopig zijn er geen plannen voor een ceremonie naar aanleiding van het ereburgerschap van de zangeres.