Baby van 10 maanden overleden na vermoedelijke mishandeling

De baby van 10 maanden die begin deze week levensgevaarlijk gewond raakte, vermoedelijk na mishandelingen, is overleden. De stiefvader van het kind is aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter.

Naar eigen zeggen verwittigde de stiefvader zelf de hulpdiensten omdat hij zich zorgen maakte over de baby. Toen een ziekenwagen ter plaatse kwam, vonden de hulpverleners de situatie verdacht en verwittigden ze de politie. Diezelfde avond kwamen het labo en een wetsdokter ter plaatse. De baby werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar is woensdag overleden. De feiten hebben zich afgespeeld in een woning in Molenbeek. 

De stiefvader werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter door het Brusselse parket dat om zijn aanhouding vroeg voor poging tot doodslag. "De stiefvader is inmiddels aangehouden, maar voor welke feiten hij in verdenking werd gesteld, wou de onderzoeksrechter niet kwijt", zegt Pierre Geerinckx van het Brusselse parket.