Brand Grenfell Tower: 34 van de 80 slachtoffers geïdentificeerd

Het zal nog maanden duren om alle slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen te identificeren. Dat zegt de Britse politie. Bij de brand zijn een maand geleden zeker 80 mensen omgekomen. Slechts 34 slachtoffers zijn al formeel geïdentificeerd.
Mischa Saag

In de nacht van 13 op 14 juni brandde het gebouw van 24 verdiepingen in de Londense wijk Kensington bijna volledig uit.

De tol was zwaar en voor de hulpdiensten is het een hels karwei om de slachtoffers te identificeren.

"Inspecteurs zullen op handen en knieën met schopjes puin opscheppen en ziften", legt Alistair Hutchins van de politie uit. Het is de bedoeling "elk identificeerbaar deel van een menselijk lichaam te kunnen vinden."

De zoektocht heeft al 87 menselijke resten opgeleverd, maar die zijn wellicht niet allemaal van verschillende slachtoffers.