Clint Eastwood verfilmt ver­ijdelde aanslag Thalys, drie "helden" spelen zichzelf

De Amerikaanse regisseur Clint Eastwood (87) gaat een film maken over de verijdelde terreuraanslag op de Thalys van Brussel naar Parijs van bijna twee jaar geleden. Dat heeft producent Warner Bros bekendgemaakt. Opvallend: de drie "Thalys-helden" zullen in de film zichzelf spelen.
UPI

Het verhaal is inmiddels bekend. Twee Amerikaanse soldaten en een student - Spencer Stone, Alek Skarlatos en Anthony Sadler - hoorden in augustus 2015 hoe iemand in het toilet van de Thalys tussen Brussel en Parijs een wapen aan het laden was. Met behulp van enkele andere passagiers konden de drie de zwaarbewapende man overmeesteren. Op die manier verijdelden ze meer dan waarschijnlijk een aanslag. 

Nu plant de als conservatief bestempelde oud-acteur Clint Eastwoord een film over de feiten. In "The 15:17 to Paris" - zoals de film zal heten - zal naast hun heldendaad in de trein ook de jarenlange vriendschap tussen de drie mannen worden verfilmd. Naast de drie mannen zélf spelen er met Jenna Fischer, Judy Greer en Ray Corasani ook echte acteurs mee in de film.

Eerder verfilmde Eastwood ook al het leven van de Amerikaanse scherpschutter Chris Kyle in "American sniper".

Meest gelezen