Familie Nelsan Ellis: "Zijn verhaal kan waarschuwing zijn voor alcoholverslaafden"

"True blood"-acteur Nelsan Ellis is volgens zijn vader gestorven aan complicaties tijdens het afkicken van alcohol. Zijn familie denkt dat zijn verhaal een waarschuwing kan zijn om andere verslaafden te helpen.

Zaterdag raakte het nieuws over de dood van de acteur bekend. De officiële doodsoorzaak was toen "complicaties ten gevolge van hartfalen". 

Volgens zijn familie schaamde Ellis zich over zijn alcoholverslaving en wilde hij er niet over praten. "Maar wij geloven dat hij -nu hij dood is- zou willen dat zijn verhaal als een waarschuwing kan dienen om anderen te helpen." 

"Nelson was een lieve, genereuze ziel. Hij was een vader, een zoon, een kleinzoon, een broer, een neef en een fantastische vriend voor iedereen die het geluk had hem te kennen", vervolgt zijn familie. 

Na meerdere pogingen in afkickcentra probeerde de acteur nu in zijn eentje van de alcohol af te geraken. Volgens zijn vader liep hij tijdens deze poging een bloedinfectie op. "Zijn nieren blokkeerden, zijn lever was gezwollen, zijn bloeddruk kelderde en zijn lieve hart verloor het noorden." 

Bij het brede publiek is Ellis vooral bekend van zijn rol van Lafayette Reynold in "True blood", de populaire vampierenserie van HBO. Hij was ook te zien in de film "The help" uit 2011, naast Viola Davis en Octavia Spencer.