Femen-activistes verstoren concert van Woody Allen in Hamburg

Twee activistes van Femen hebben gisteravond een optreden van de jazzband van regisseur Woody Allen in Hamburg verstoord. Traditiegetrouw hadden ze ontblote borsten, waar ook slogans op stonden. Medewerkers van het concert leidden hen uiteindelijk weg van het podium.
2017 Invision

De Amerikaanse filmregisseur was aan het optreden met de band in de nieuwe concertzaal Elbphilharmonie. Op een video van het incident (zie hieronder) is te zien hoe twee vrouwen het podium betreden, met boodschappen op hun ontblote bovenlijf waarin ze seksueel misbruik veroordelen. 

Ze riepen ook slogans en volgens de krant Bild wilden ze een brief van Allens geadopteerde dochter Dylan Farrow voorlezen. De twee vrouwen werden uiteindelijk door concertmedewerkers van het podium weggeleid, onder instemmend gejuich en applaus van het publiek.

Farrow heeft de maker van films als "Annie Hall"en "Match point" ervan beschuldigd haar in de jaren 90 aangerand te hebben. Volgens de lokale krant Shz deelden de activisten na de show flyers uit aan de concertgangers. Daarop stond dat het gebrek aan een gerechtelijke beslissing in de zaak geen bewijs is van Allens onschuld.

In februari 2014 schreef Farrow een open brief over het vermeende misbruik door Allen, die gepubliceerd werd door The New York Times. De 81-jarige regisseur werd hier nooit voor vervolgd. Hij ontkent ook dat hij zich aan haar vergreep. 

Bekijk hier beelden van het incident: