Hevige brand verwoest Chiro-lokalen in Kallo, wellicht aangestoken

De Chiro-lokalen van Kallo, bij Antwerpen, zijn afgelopen nacht bijna volledig uitgebrand. Wellicht is de brand aangestoken, maar het is nog niet duidelijk of dat ook opzettelijk gebeurde. Hoe dan ook raakte niemand gewond.

Kort voor middernacht merkte een buurtbewoner vlammen op in het doodlopende straatje waar de Chiro-lokalen gevestigd zijn. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen door het dak van de containerlokalen. De brandweer had twee uur tijd nodig om de brand te blussen.

Het ziet ernaar uit dat de brand is aangestoken, maar het is nog niet duidelijk of dat ook opzettelijk gebeurde. Een getuige zag net voor de brand wel twee jongeren weglopen. In de straat werd ook een fakkel gevonden, dezelfde als die die door de jeugdbeweging worden gebruikt bij de jaarlijkse optocht.

De brand vond plaats in de oude lokalen van de plaatselijke Chiro. Iets verderop worden al een tijdje nieuwe lokalen gebouwd. In de containers lag echter nog heel wat materiaal dat ook in vlammen is opgegaan.