Honderden toeristen uit vakantieoord op Sicilië geëvacueerd wegens bosbranden

Op Sicilië zijn honderden toeristen via de zee uit een vakantieoord aan de kust geëvacueerd wegens de bosbranden die de regio teisteren. Dat berichten Italiaanse media. Volgens het persagentschap Ansa gaat het om zowat 700 toeristen van het hotel Calampiso in het plaatsje San Vito Lo Capo. Volgens een getuige werden de toeristen in allerijl geëvacueerd. "We zijn ontsnapt aan de vlammen in onze zwemkleding en flipflops", klinkt het.

De burgemeester van San Vito Lo Capo, Matteo Rizzo, heeft andere hotels in de badplaats opgeroepen om de geëvacueerde vakantiegangers en "op zijn minst de ouderen en kinderen" gratis op te vangen.

Door de droogte en het warme weer hebben de Italiaanse autoriteiten sinds begin deze week te kampen met een recordaantal bosbranden. "Op dit moment zijn er 31 actieve bosbranden verspreid over Italië, vooral in het zuiden", zegt minister van Milieu Gian Luca Galletti. "We pakken de situatie zo goed als we kunnen aan met de middelen die we hebben."

Behalve in de regio rond San Vito Lo Capo is de situatie ook precair rond Catania en Napels.

Meest gelezen