Lavrov: "Geen weet van ontmoeting Trump Junior met Russische advocate"

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is naar eigen zeggen pas sinds gisteren op de hoogte van de ontmoeting tussen de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump en een Russische advocate die gevoelige informatie over Hillary Clinton zou hebben. "Ik was daar niet van op de hoogte, ik hoorde het gisteren op televisie", zei hij woensdag na een ontmoeting met zijn Belgische ambtgenoot Didier Reynders.

"Ik was daar niet van op de hoogte, ik hoorde het gisteren op televisie", zei  Lavrov na een ontmoeting met zijn Belgische ambtgenoot Didier Reynders.

Hij zei verrast te zijn te vernemen dat Donald Trump Junior en de Russische advocate worden beschuldigd van de ontmoeting. Hij vroeg zich af welke dreiging uitgaat van een gesprek tussen een persoon en een advocaat. "Onzin", zei hij.

"Westerse kanalen blijven erover discussiëren. Het is verbazend hoe jullie van een mug een olifant kunnen maken", zei hij nog aan de journalisten, die voor de gezamenlijke persconferentie van Reynders en Lavrov waren verzameld in het Egmontpaleis in Brussel.

Donald Trump Jr. ontmoette de Russische advocate Natalja Veselnitskaja omdat ze beweerde "beschadigende informatie" te hebben over Trumps tegenkandidate, de Democrate Hillary Clinton, tijdens de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

"Heeft u feiten?"

De Russische minister kreeg ook vragen over de beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Dat is een vraag die aan de VS moet worden gesteld", zei hij daarover. "Telkens we die vraag krijgen, stellen wij de vraag: heeft u feiten? Er is geen enkel feit dat op welke manier dan ook deze beschuldiging zou bevestigen."

Volgens Lavrov zijn de beschuldigingen van Washington over Russische inmenging bedoeld om het resultaat van de presidentsverkiezing om te keren.