Na Facebook en Instagram, nu ook reclame in Messenger

De sociale mediareus Facebook gaat nu ook reclame toelaten in het chatgedeelte Messenger. Wanneer de verandering wordt doorgevoerd, is nog niet duidelijk.

De introductie van reclameboodschappen in de Messenger-applicatie werd eerst getest in Australië en Thailand en zal nu veralgemeend worden, luidt het in een persbericht. Meer dan 1 miljard mensen maken regelmatig gebruik van Messenger, geeft het bedrijf nog mee.

In de toekomst zullen er op het toegangsscherm van het chatprogramma reclameboodschappen verschijnen. Tot nu toe kon je enkel reclameboodschappen krijgen als je in gesprek was met de adverteerders. Wanneer de verandering wordt doorgevoerd, is niet duidelijk.

Facebook telt maandelijks iets minder dan 2 miljard gebruikers. Het was op zoek naar een manier om nog meer adverteerders te kunnen aantrekken.