Rob Goldstone, de kleurrijke spil in de Trump-Ruslandaffaire

De rel van de voorbije dagen die Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president, in het gedrang brengt in verband met mogelijke Russische inmenging in de VS-kiescampagne, draait om de Britse ex-journalist en muziek-pr-agent Rob Goldstone. Die zou de contacten hebben gelegd tussen Russen en de campagne van Trump.

De huidige heisa over mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen draait rond een ontmoeting die Donald Trump Junior, zoon van de president, diens schoonbroer Jared Kushner en campagneleider Paul Manafort op 9 juni vorig jaar gehad hebben met de Russische advocate Natalja Veselnitskaja. Die zou toen bezwarende informatie over Hillary Clinton hebben aangeboden.

Die ontmoeting werd georganiseerd door de Brit Rob Goldstone, actief in de muziekwereld en in de organisatie van grote evenementen. Hij heeft ook de e-mails geschreven aan Donald Trump Junior waarin hij schrijft dat de Russische overheid de campagne van diens vader wil helpen.

Die Goldstone lijkt zo de spil te zijn in de contacten tussen de campagne van Trump en Rusland. Dat is vreemd, want Goldstone lijkt niet echt een discreet persoon en valt op door zijn nogal bizarre foto's op social media, wat in de muziekindustrie niet ongebruikelijk is, maar in politiek en diplomatie wel.  

Goldstone, de spin in het web tussen Trump en Moskou

Rob Goldstone is eigenaar van Oui 2 Entertainment, een publicrelationsbureau voor de muziekindustrie. Dat bedrijf werkte eerder voor onder meer Michael Jackson, BB King, Richard Branson en EMI, en het is dus zeker geen schimmig bedrijf.

Het bedrijf werkt ook voor de Russische popster Emin Agalarov, wiens vader Aras Agalarov een belangrijk vastgoedontwikkelaar is in Moskou. Vader Agalarov wordt wel eens de "Russische Trump" genoemd en heeft in het verleden zakelijke contacten gehad met de huidige Amerikaanse president. 

Zo waren vader Agalarov, Trump en Goldstone betrokken bij de organisatie van Miss Universe in Moskou in 2013 (foto onderaan). Daar is niets mis mee, ook niet met het feit dat Goldstone sinds dat jaar niet minder dan 19 keer in Rusland geweest is en dat land zijn "tweede thuisland" noemt. Als hij daar zakelijke contacten heeft, is het logisch dat hij daarnaartoe gaat of dat hij graag in dat land is.

Goldstone zelf publiceerde op sociale media een foto van een diner dat hij samen met presidentskandidaat Trump en vader Agalarov vorig jaar in maart had in Las Vegas. Vader Agalarov kent dan weer president Vladimir Poetin goed, altijd handig om zaken te doen in Rusland.

Goldstone is nogal excentriek en post graag gekke foto's van zichzelf met allerlei bizarre hoeden op het internet. Dat maakt het dan weer vreemd dat iemand de spil is in een erg gevoelig politiek dossier over mogelijke Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen, zeker als het over een dergelijk opvallende figuur gaat, die weinig discreet te werk gaat en nogal eens opschept over zijn contacten. Hoe dan ook zal Goldstone nu misschien wel meer media-aandacht krijgen dan hij voorheen gewenst had.

Trump samen met Emin en Aras Agalarov tijdens de verkiezing van Miss Universe in Moskou in 2013.