Trump: "Mijn zoon was open, transparant en onschuldig"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op zijn favoriete medium Twitter zijn oudste zoon Donald Trump Junior verdedigd. Die heeft gisteren openlijk toegegeven een omstreden ontmoeting te hebben gehad met en Russische advocate. "Open, transparant en onschuldig", aldus Trump Senior.

Trump Junior publiceerde zelf e-mails die aantonen dat hij inderdaad met de Russische advocate een onderhoud heeft gehad. Maar volgens hemzelf is daar niets uitgekomen en heeft hij dus zijn vader niet op de hoogte gebracht.

"Mijn zoon Donald heeft het gisteren goed gedaan. Hij was open, transparant en onschuldig", aldus de Amerikaanse president op Twitter. Hij noemt het onderzoek naar de contacten tussen het Trump-team en Rusland andermaal "de grootste heksenjacht ooit".

Die omschrijving heeft hij al vaker gebruikt, valt te leren uit zijn Twitter-account. Zo had hij het op 15 juni ook al over de "allergrootste heksenjacht tegen een politicus van de Amerikaanse geschiedenis".

Een kleine maand eerder twitterde hij al exact hetzelfde in verband met het Rusland-onderzoek.