Zware brand in houtverwerkingsbedrijf Gistel: vijf korpsen komen ter plaatse

In Gistel in West-Vlaanderen heeft een zware brand gewoed in een houtverwerkingsbedrijf. Vijf brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. De brand is onder controle, maar de brandweer zal er wel nog de hele dag moeten nablussen. Niemand raakte gewond.

Het vuur brak rond 1 uur vannacht uit aan een van de grote hakselmachines die in een van de vier loodsen van het bedrijf staan. Niet veel later vatten ook grote hopen omliggende houtsnippers vuur. Toen de brand werd ontdekt, was het vuur al overgeslagen naar een andere loods.

De brandweer van Gistel kwam ter plaatse, maar kreeg vrijwel meteen hulp van de korpsen van Koekelare, Torhout, Oostende en Middelkerke. 

Na twee uur kon de brandende hakselmachine worden geblust, maar een deel van de loodsen en hopen houtsnippers staan nog steeds in brand. Het gaat vooral om een smeulbrand: de houtsnippers blijven maar smeulen en moeten continu worden geblust met veel water.

Het bedrijf waar de brand uitbrak is gespecialiseerd in het verwerken van allerhande soort hout tot houtsnippers. Die dienen dan weer als grondstof voor bijvoorbeeld het aanleggen van paardenrenbanen, het maken van pellets of papier.