"Westworld" en Saturday night live" kapen meeste Emmy-nominaties weg

HBO-serie "Westworld" en NBC's "Saturday night live" hebben elk 22 nominaties in de wacht gesleept voor de Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen in de VS. De Netflix-reeks "Stranger things" kon 18 nominaties sprokkelen, net als "FEUD: Bette and Joan". "Veep" heeft 17 nominaties.
NBC/XPOSUREPHOTOS.COM

"Game of thrones", met 38 Emmy's intussen het meest bekroonde 'scripted' televisieprogramma uit de geschiedenis van de Emmy's, kwam dit jaar door een bokkensprong van de kalender niet in aanmerking voor de nominaties.

"Saturday night live" kende het afgelopen seizoen een enorme piek in de kijkcijfers, met dank aan de presidentsverkiezingen en het Trump-team. Intussen kent zowat elke Amerikaan de vertolking van Alec Baldwin als Donald Trump en Melissa McCarthy als diens woordvoerder Sean Spicer. Het voorbije seizoen was het best bekeken seizoen van de afgelopen 23 jaar.

"Westworld" is genomineerd in de categorie beste dramaserie, samen met onder meer "House of cards", "Better call Saul" en "Stranger things".

Onder de genomineerde actrices in diverse categorieën zijn Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Jane Fonda, Susan Sarandon en Jessica Lange. Bij de mannen zijn dat onder meer Anthony Hopkins, Kevin Spacey en Robert de Niro.

Zendergewijs voert HBO met 110 nominaties de top drie aan, gevolgd door Netflix (91) en NBC (60).

De 69e editie van de Emmy Awards vindt op 17 september plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles. Gastheer is Stephen Colbert.