Brussels parket: "Nakijken wat er precies gebeurd is met baby van 10 maanden"

Het Brusselse parket onderzoekt de omstandigheden waarin het 10 maanden oude jongetje overleden is. Vermoed wordt dat het kind mishandeld werd. Maandag werd hij levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteren aan zijn verwondingen bezweken is. Er wordt nog onderzocht wie er aanwezig was op het moment van de feiten en wie de hulpdiensten gebeld heeft.

Gisteren is de baby van 10 maanden oud die begin deze week levensgevaarlijk gewond raakte, overleden. Vermoed wordt dat het jongetje mishandeld werd. Later vandaag volgt een autopsie op het lichaam. De stiefvader van de baby werd aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter voor poging tot doodslag, maar die kwalificatie kan nog veranderen nu het kindje overleden is.

Ine Van Wymersch, woordvoerder van het Brusselse parket: "Er wordt nagekeken wat de omstandigheden van de feiten waren, wie waar was en wat er precies gebeurd is. De nieuwe vriend van de mama is nog steeds aangehouden en moet vermoedelijk morgen voor de raadkamer verschijnen." Over de verklaringen van de man geeft het parket voorlopig geen commentaar.