Federale politie opent hulplijn voor wie toegang tot Tomorrowland is geweigerd

De federale politie heeft een e-mailadres verspreid waarop iedereen die de toegang tot Tomorrowland is geweigerd terechtkan. Op die manier hoopt ze de communicatie transparanter te maken.

Woordvoerder Peter De Waele van de federale politie had gisteravond in "Terzake" al te kennen gegeven dat een hulplijn voor de mensen die de toegang tot Tomorrowland is geweigerd een goeie zaak zou zijn en nu is het ook zo ver. Via Twitter heeft de politie een e-mailadres verspreid waar iedereen die zich in die situatie bevindt met vragen terechtkan.

Eergisteren raakte bekend dat de federale politie voor het eerst alle bezoekers van de komende editie van het festival heeft gescreend. Al zeker 37 mensen die een ticket hadden gekocht, zijn hierdoor alsnog niet welkom.

De Privacycommissie stelde meteen vragen bij deze gang van zaken, maar De Waele verdedigde de screenings van meet af aan. In de Kamer kreeg hij vandaag de steun van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer (Open VLD) toonde zich dan weer minder overtuigd. Net als de Privacycommissie plaatste hij vraagtekens bij de wettelijke basis en de proportionaliteit van de screening.

Meest gelezen