IS eist onder meer (mislukte) aanslagen in Frankrijk en België op

Terreurgroep IS heeft in het nieuwste nummer van zijn tijdschrift de (mislukte) aanslagen in Brussel-Centraal en Parijs opgeëist.
Archiefbeeld

In het meest recente nummer van zijn magazine eist terreurgroep een hele resem aan aanslagen op overal ter wereld. En ook de recente - mislukte - aanslagen in Parijs en Brussel staan in de lijst. 

In de tekst omschrijft IS de daders als "strijders van het kalifaat". Op 19 juni reed een wagen in de buurt van de Champs-Elysées in Parijs in op een politiecombi. Slachtoffers vielen er niet, alleen de dader overleed bij de aanslag. Een dag later was Brussel - en meer bepaald station Brussel-Centraal - aan de beurt. Een man probeerde in het station een koffer te laten ontploffen. Ook hier kwam alleen de dader om het leven. 

Meest gelezen