Solange zegt af voor Dour wegens gezondheidsredenen

De Amerikaanse zangeres Solange treedt vanavond niet op op het Dourfestival. De zus van Beyoncé moet afzeggen wegens gezondheidsredenen. Ze wordt vervangen door de Amerikaanse rapper Gucci Mane.

"Op advies van de dokter moet Solange haar optreden op het Dourfestival annuleren", staat te lezen in een mededeling van haar woordvoerder. "Na tien intercontinentale reizen in de jongste zes weken, heeft ze te lijden onder ernstige symptomen gerelateerd aan uitdroging en oververmoeidheid. Ze heeft het advies gekregen om te rusten."

Solange Knowles is de jongere zus van Beyoncé. Met het album "A seat at the table" is ze zelf helemaal doorgebroken bij een groot publiek. Veel festivalgangers gingen dan ook speciaal voor haar naar Dour. De organisatie heeft al een vervanger aangekondigd, de Amerikaanse rapper Gucci Mane.