Toeriste overleden op Sint Maarten, weggeblazen door vertrekkend vliegtuig

Een 57-jarige vrouw is op Sint Maarten om het leven gekomen, toen ze werd weggeblazen door een vertrekkend vliegtuig. Het slachtoffer stond aan een hek dat het plaatselijke strand scheidt van de landingsbaan. Toen de vliegtuigmotoren werden aangezet, werd ze weggeblazen en viel ze met haar hoofd tegen een betonblok.

De luchthaven op Sint Maarten staat er bij vliegtuigspotters om bekend dat je van heel dichtbij vertrekkende en landende vliegtuigen kan bekijken. Op Maho Beach, waar het ongeluk gebeurde, scheren de landende vliegtuigen rakelings boven de hoofden van bad- en strandgangers.
(Lees verder onder de video)

Het dodelijke ongeluk gebeurde dus tijdens het vertrekken van een van de vliegtuigen op het vliegveld. Op het moment dat de motoren van een vliegtuig worden aangezet, ontstaat er een zogeheten "jetblast": een sterke luchtstroom uit die motoren. De vrouw die aan het hek stond, werd door die jetblast weggeblazen, met alle gevolgen van dien.
(Onderstaande video is een archiefvideo die de kracht van zo'n jetblast op Sint Maarten laat zien.)