We stappen met zijn allen meer

Stappentellers en activiteitstrackers zijn een grote trend tegenwoordig. “De verkoop van activity trackers is gegroeid met maar liefst 90%”, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Volgens Stefan Fieremans van Dreamland heeft de trend te maken met het feit dat mensen steeds meer met hun gezondheid bezig zijn.

Uit een rondvraag van VRT NWS bij verschillende winkels is gebleken dat de verkoop van stappentellers en activiteitstrackers het afgelopen jaar enorm gestegen is. Activiteitstrackers zijn slimme apparaten die door middel van sensoren bijhouden hoeveel stappen je zet, maar ook hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast meten sommige trackers ook je slaapritme en andere activiteiten, zoals fietsen en zwemmen.

Coolblue zag in de verkoop van activity trackers een stijging van niet minder dan 90%. Bij A.S. Adventure steeg die tussen 2016 en 2017 met 45%. Terwijl de mensen aan het begin van de trend vooral de klassieke stappentellers kochten, kiezen ze nu resoluut voor de intelligente activity trackers. Dreamland kende vooral een piek in de verkoop aan het einde van 2016, aangezien de toestellen erg populair zijn als eindejaarsgeschenk. Ook bij Decathlon merken ze dat de verkoop het al 52 weken lang geweldig doet. Zowel de stappenteller als de activity tracker zijn populair, al blijft de verkoop van deze laatste nog stijgen. Enkel Bol.com heeft de indruk dat de trend voorbij is. Daar stijgt de verkoop al een tijdje niet meer.