Wim Delvoye ontwerpt collector's item La vache qui rit

Wim Delvoye gaat het vierde doosje in de reeks collector's items van La vache qui rit ontwerpen. Dat meldt de Franse kaasgroep Bel. Die heeft de Belgische kunstenaar gekozen omdat hij al jaren een speciale band met de beroemde smeerkaas heeft.

Een werk van Wim Delvoye in huis halen, kan over enkele maanden door een eenvoudig doosje smeerkaas te kopen. De Belgische kunstenaar bekend van onder meer Cloaca en de getatoeëerde varkens gaat een speciaal doosje ontwerpen van La vache qui rit, zo meldt de groep Bel.

Het gaat om een collector's item dat het Laboratoire Artistique van de Franse kaasgroep laat maken in de aanloop naar de honderdste verjaardag van de beroemde smeerkaas met de iconische lachende koe in 2021. De voorbije drie jaar ontwierpen Hans-Peter Feldmann, Thomas Bayrle en Jonathan Monk elk eveneens een speciaal doosje.

De groep Bel heeft Delvoye gevraagd omdat hij sinds lang een speciale band met La vache qui rit heeft. Zo stelde hij in het verleden collages van honderden doosjes van over de hele wereld tentoon. Zijn eigen ontwerp stelt hij in oktober voor op de Foire internationale d'art contemporain in Parijs.