Auto's en wegdek onder dikke laag slijm na ongeval met lading slijmprikken

Een autosnelweg in Oregon, in de VS, is een tijdlang bedekt geweest met een dikke laag slijm na een ongeval met een truck die slijmprikken vervoerde. Die dieren lijken op palingen en kunnen grote hoeveelheden kleverig slijm produceren. Niemand raakte ernstig gewond, maar de beelden komen recht uit een horrorfilm.

De chauffeur van de vrachtwagen, die 3.400 kilogram slijmprikken vervoerde, merkte een file door wegwerkzaamheden te laat op. Hij probeerde nog bruusk te stoppen maar de containers met vis werden uit het voertuig geslingerd en belandden op de weg. Aan de andere kant van de snelweg werd een auto geraakt door een container, wat een kettingreactie van aanrijdingen veroorzaakte.

Het gevolg was een wegdek en verschillende auto's vol met slijm. De slijmprikken, een prehistorisch dier dat in honderden miljoenen jaren amper is geëvolueerd, produceren immers grote hoeveelheden slijm als ze gestresseerd zijn. Eén bestuurder liep lichte verwondingen op.

De plek waar het ongeval plaatsvond, Depoe Bay in Oregon, ligt aan de westkust van de VS, waar er op de dieren gevist wordt. Ze worden uitgevoerd naar Zuid-Korea, daar worden de slijmprikken beschouwd als een delicatesse.

De lokale brandweer van Depoe Bay kwam ter plaatse om het slijm op te ruimen en de dode slijmprikken weg te halen. Daarbij werd ook een bulldozer ingezet. De weg was urenlang afgesloten.