Maanrock breidt uit tot 8 locaties en krijgt dans- en theaterprogramma

De 21e editie van het Mechelse stadsfestival Maanrock verdubbelt het aantal locaties van 4 naar 8 en plaatst naast muziek ook dans en theater op de affiche. Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 27 augustus en de toegang blijft gratis.

"Maanrock wordt nog meer een festival van én voor Mechelen, waar we het programma samen maken, en waar de bezoeker onze stad ontdekt", zegt Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest, de stedelijke vzw die Maanrock organiseert. "Dit jaar krijgt Maanrock ook een Dansplein, een Theatertuin, MOES en Rommy's Zomertuin. Dit maakt Maanrock uniek in zijn soort als muziekfestival. Een totaalbelevenis die je moet hebben meegemaakt."

Op het hoofdpodium op de Grote Markt staan op zaterdag onder meer Basement Jaxx, Starsailor, Faisal en Equal Idiots, terwijl op zondag meer gezinsvriendelijke muziek geprogrammeerd staat met namen als Stan Van Samang, Soulsister en Kapitein Winokio. Op het Feest Podium begin de pret vrijdag met dansbare muziek in de vorm van Van Echelpoel en Merdan Taplak, zaterdag staan daar drum 'n bass-dj's op de affiche en zondag is het de beurt aan de betere techno- en housemuziek. Op de podia Klassiek en Apart staat vooral jong talent.

Op de nieuwe locatie Rommy's Zomertuin komen de allerkleinsten aan hun trekken, terwijl MOES eigenzinnige muzikale sessies met eten en drinken uit de buurt biedt. Het Cultuurplein wordt een heel weekend omgedoopt tot Dansplein in samenwerking met drie dansscholen en aan het Moreelshuis komt voor het eerst de Theatertuin te liggen, met de voorstelling "De getemde feeks" en blues- en folkmuziek.