Maingain wil in Brussels Gewest voort blijven regeren met de PS

Défi-voorzitter Olivier Maingain vindt dat de Brusselse regering gewoon voort kan blijven regeren, mét de PS. CDH blies de coalitie met de PS in het Waals én Brussels Gewest op na de vele schandalen en onderhandelt nu met de MR, maar Maingain zou in Brussel liever alles bij het oude laten.

De partij van Maingain is nodig om aan een nieuwe meerderheid te komen in het Brussels Gewest, maar Maingain blijkt niet zo happig te zijn op een nieuwe coalitie.

"Ik heb vandaag geen problemen met de Brusselse meerderheid", zei Maingain in "Matin première" op de RTBF. "De regering werkt, ze heeft een programma en het is in het belang van de Brusselaars. CDH is dan ook slecht geplaatst om er de stekker uit te trekken."

Volgens Maingain beperken de problemen met de PS zich enkel tot de Waalse regering. Maingain ziet dan ook geen redenen om in de Brusselse regering met de PS te breken.

Ook de Samusocial-affaire in Brussel heeft geen invloed op de Brusselse regering. Dat is een schandaal in de stad Brussel, merkt Maingain op. En ik zie dat de MR daar met de PS in een coalitie zit en daar geen probleem mee heeft, voegt hij er nog aan toe.

De uitspraken van Maingain kunnen de coalitiegesprekken in Brussel nog moeilijker maken, aangezien Défi nodig is om een meerderheid te kunnen vormen.