Ook Russische-Amerikaanse lobbyist bij gesprek met Trump Jr.

De ontmoeting van Donald Trump Jr. en de Russische advocate over het mogelijk doorspelen van belastende informatie over Hillary Clinton is ook bijgewoond door een Russisch-Amerikaanse lobbyist die nog voor de Russische contraspionage zou hebben gewerkt. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender NBC.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het Russiagate-verhaal krijgt er zoveelste nieuwe aflevering bij. De delegatie van Trump Jr., diens schoonbroer Jared Kushner en toenmalig campagneleider Paul Manafort zou in juni vorig jaar niet alleen met advocate Natalja Veselnitskaja hebben gepraat, maar ook met Rinat Akhmetshin. Deze lobbyist is in Rusland geboren, maar is naar de VS geëmigreerd.

Akhmetsin werkte met Veselnitskaja samen tegen een wet die sancties oplegde aan vermoedelijke Russische mensenrechtenschenders. Maar hij zou ook banden met de Russische contraspionage hebben, wat misschien wel betekenisvol zou kunnen zijn voor het onderzoek naar de mogelijke banden tussen het Trump-team en Moskou.

Als de informatie van NBC klopt, kan dat een zoveelste aanwijzing zijn dat er inderdaad iets niet koosjer is in de relaties tussen het Trump-team en de Russen. Dat kan de positie van president Trump zelf compromitteren.