Pulobar in Izegem mag weer open, na methanolvergiftiging

De hippe Pulobar in Izegem mag vanavond opnieuw de deuren open. Dat laten de uitbaters op hun Facebookpagina weten. Het nieuws wordt bevestigd door de burgemeester. De bar werd gesloten nadat een vrouw overleden was door een methanolvergiftiging.

De pop-upbar in Izegem moest begin juni sluiten, nadat een jonge vrouw uit Diksmuide methanol in haar drankje had grekregen. Na haar bezoek aan de bar stierf ze enkele dagen later dan ook aan een methanolvergiftiging. De speurders vonden in minstens één fles wodka sporen van methanol. De uitbaters van de bar hebben altijd gezegd dat ze onschuldig zijn.

Uitbaters opgelucht

Voor de uitbaters van de bar is het alvast een grote opluchting. Maar ze nemen wel extra maatregelen, want dit willen ze nooit meer meemaken. "Voor ons is het inderdaad een opluchting dat het bewezen is dat wij onschuldig zijn, dat het bewezen is dat het van externen is. We hebben samengezeten met de burgemeester en met de politie, en er komen extra maatregelen, extra bewaking 's nachts, extra camera's, controle van de handtassen. We moeten op alles voorbereid zijn", zegt Emmanuel Bekaert, een van de uitbaters.

"Ik heb van de bevoegde instanties de bevestiging gekregen dat er geen gevaar meer is voor de volksgezondheid, wat toen wel zo was. En er zijn geen elementen meer die de heropening van de bar nog in de weg staan. Dus kan ik niet anders dan de bar nu weer te laten opengaan", zegt burgemeester Bert Maertens van Izegem.

Beslissing lokt veel reacties uit

De beslissing wordt echter niet door iedereen goed onthaald. Een aantal vrienden en familieleden van het slachtoffer reageren bijvoorbeeld verbolgen. Volgens hen is het nog niet duidelijk hoe en door wie het slachtoffer vergiftigd werd. Ze hadden liever gehad dat de bar gesloten bleef zolang het onderzoek loopt.