Vijf aanvallen met bijtend zuur in Londen

In Londen zijn gisteravond vijf mensen aangevallen met bijtend zuur door twee verdachten op een brommer. Wellicht gaat het niet om terreur, maar om criminelen die de slachtoffers wilden beroven. Een van de slachtoffers is er erg aan toe. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

De aanvallen -minstens vijf in totaal- vonden plaats gisteravond laat in het oosten van Londen, in een periode van minder dan 2 uur. Het slachtoffer dat de zwaarste verwondingen heeft opgelopen, kreeg bijtend zuur in het gezicht gegooid bij een overval. De politie noemt de verwondingen van de 32-jarige man "levensveranderend".

Een ander slachtoffer reed zelf op een brommer toen twee mannen op een brommer naast hem kwamen rijden. Ze gooiden een bijtend zuur in zijn gezicht en gingen er vandoor met zijn brommer. Ook in een ander geval is er sprake van diefstal van een brommer.

De politie gaat uit dat de aanvallen gepleegd zijn door dezelfde daders. In de loop van de dag werden twee verdachten opgepakt, jongens van respectievelijk 15 en 16 jaar.