Vooronderzoek naar bedrijf dat asbeststortplaats in Sint-Niklaas uitbaat

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een vooronderzoek geopend naar SVK, het bedrijf dat de asbeststortplaats in Sint-Niklaas uitbaat.
© Kees van de Veen

Vorige maand ontdekte de Vlaamse milieu-inspectie sporen van asbest op de toegangsweg naar de stortplaats. Twee maanden geleden kreeg het bedrijf ook al een proces-verbaal omdat de stortplaats niet genoeg was afgedekt. Op basis daarvan is het parket nu een opsporingsonderzoek begonnen.

De stortplaats was intussen al gesloten, zeker tot na het bouwverlof. De Vlaamse milieu-inspectie zal dan wel eisen dat de toegangsweg goed geveegd wordt en ook de wielen van de vrachtwagens moeten gereinigd worden als ze het terrein verlaten. Na drie maanden volgt dan een evaluatie.