"Of het nu met prins Charles is of met een ijsje, lol is gegarandeerd met Camilla"

De vergelijkingen met Lady Di zullen altijd blijven, maar die vallen daarom niet langer negatief uit voor Camilla Parker Bowles, die in april 2005 de tweede echtgenote van de Britse prins Charles werd. De hertogin van Cornwall werd na verloop van jaren een geliefkoosd subject voor fotografen, vooral omdat ze zichzelf meestal niet al te serieus neemt. Dat leverde intussen een karrenvracht aan opmerkelijke en vooral grappige foto’s op. Maandag wordt ze 70 en hopelijk beleeft ze evenveel plezier als toen deze kiekjes gemaakt werden.

"Camilla, hertogin van Cornwall? Eerder Camilla, hertogin die wat aflacht en het allemaal niet al te serieus neemt. De echtgenote van Prins Charles heeft zich altijd een toffe meid getoond, als de camera’s op haar gericht stonden." (Lifestylewebsite Hello!)

Sandringham Flower Show, 2015

Edible Garden Show, 2014

"Als er één koninklijk lid is dat goed op foto pakt, dan is dat ongetwijfeld 'The Artist Formerly Known As Camilla Parker Bowles'. Of het nu met prins Charles is of met een ijsje, lol is gegarandeerd.' (Huffington Post)

Invictus Games, 2014

Olympia Horse Show, 2008

"Ook al is haar leven door het huwelijk met Charles drastisch veranderd, toch is er bij Camilla geen plaats voor gedoe en arrogantie. Ze staat nog altijd met beide voeten op de grond, is vriendelijk en plezant, en geniet het meest van de dingen buiten de koninklijke gouden viskom." (The Telegraph)

Queen Mother Champion Steeple Chase, 2012

Wimbledon Tennis Championships, 2013

"Ze kan zich zo terugvinden in de verhalen van mensen zoals u en ik. Ze voelt zich verwant met iedereen. Je hoeft haar daarvoor maar bezig te zien." (The Sun)

Officieel bezoek aan Denemarken, 2012

Officieel bezoek aan de Caraïben, 2008

"Het wordt almaar beter voor haar, zoals ze van saai en formeel naar plezant gegaan is, van verplicht aanwezig individu naar een aanwinst voor de koninklijke familie. Ze heeft haar tijd daarvoor genomen, zonder dat ze daarvoor in praatprogramma’s moest opdraven, waar ze dan zou moeten vertellen over een zelfmoordpoging. Maar zelfs als dit de weg was voor haar om populair te worden, dan nog zou ze er niet aan toegeven. Gewoon omdat het haar stijl niet is." (The Guardian)

St Albans Cathedral, 2006

The Devon County Show, 2005

lees ook