Duitsland "ontzet en furieus" na moord op 2 Duitse vrouwen in Egypte

De Duitse regering reageert "ontzet en furieus" op de moord op 2 Duitse vrouwen in de Egyptische badplaats Hurghada. Volgens de Duitse regering gaat het om een doelbewuste aanslag tegen buitenlandse toeristen.

De dader die de twee toeristen doodstak en vier anderen verwondde, zou al zwemmend het privéstrand van het Sunny Days El Palacio Hotel hebben bereikt. De politie kon hem arresteren, maar over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid. 

Over de nationaliteit van de dodelijke slachtoffers bestond eerst geen zekerheid, maar intussen is bevestigd dat het om Duitse vrouwen gaat. De Duitse regering reageert dan ook "ontzet en furieus" op de moord op de twee landgenoten. "Op basis van wat we nu weten, gaat het om een doelbewuste aanslag tegen buitenlandse toeristen."