Gewapende mannen vallen journalisten en parkwachters aan in Congo

In het oosten van Congo zijn een groep journalisten en Congolese parkwachters aangevallen door gewapende mannen. Bij de journalisten waren ook twee Nederlanders. Zij zijn veilig, maar een Amerikaanse journalist en drie parkwachters zijn nog vermist. Het is nog niet duidelijk of het om een ontvoering gaat.
AFP or licensors
Archieffoto

De aanval vond plaats in het natuurpark Okapi Wildlife Reserve. Dertien parkwachters en drie journalisten, een Amerikaan en twee Nederlanders, werden aangevallen door een groep gewapende mannen. Tien wachters en de twee Nederlanders werden levend en wel teruggevonden. Drie wachters zijn nog vermist.

Het is nog niet duidelijk of het om een ontvoering gaat of dat het gaat om stropers. Parkwachters in het oosten van Congo proberen olifanten en gorilla's te beschermen tegen gewapende stropers.