Israël blijft deelnemen aan Eurovisiesongfestival

Israël zal volgend jaar aanwezig zijn op het songfestival in de Portugese hoofdstad Lissabon, met een nieuwe omroep, de Israeli Public Broadcasting Corporation (IPBC). De Israëlische deelname was een tijdlang onzeker, nadat de regering de vroegere deelnemende omroep IBA opdoekte.

Tijdens de toekenning van de punten voor het Eurovisiesongfestival dit jaar, nam de Israëlische woordvoerder Ofer Nahson nog emotioneel afscheid van het publiek. ‘Dit is IBA Channel 1 vanuit Jeruzalem. De afgelopen 44 jaar heeft Israël deelgenomen aan het Eurovisiesongfestival en het ook drie keer gewonnen. Vanavond is onze laatste avond.’ De voorbije maanden bleef het onduidelijk of Israël in 2018 nog zou deelnemen aan de liedjeswedstrijd.

Tot nu, want ter ere van de veertigste deelname van het Midden Oosterse land in 2017 blikt Eurovision.tv terug op de geschiedenis van Israël op het Eurovisiesongfestival. Naast een top 10 van hun meest succesvolle inzendingen, met Diva van Dana International op nummer één, hebben ze het ook over de "nieuwe avonturen" van Israël op het songfestival. 

Het land trekt volgend jaar naar het songfestival in Lissabon met een nieuwe omroep, de Israeli Public Broadcasting Corporation (IPBC), staat er te lezen. Meer info over de Israëlische deelname aan het Songfestival 2018 volgt binnenkort.