Man met bijl in Stadsfeestzaal had bijl gekocht voor een fotoshoot

In Antwerpen heeft een patrouille militairen een man met een bijl tegengehouden in de Stadsfeestzaal, een winkelcentrum op de Meir. De militairen namen zijn bijl af en de man werd meegenomen door de politie. De politie verzekert ons dat er op geen enkel moment sprake was van een bedreigende situatie. De man kocht de bijl voor een fotoshoot.
BELGA/WAEM
Archieffoto

De patrouille militairen werd rond 17 uur aangesproken door een koppel dat de man met zijn bijl had gezien. Daarop hielden de militairen de man staande en maanden hem aan zijn bijl af te geven, wat hij ook meteen deed.

De man werd daarna meegenomen voor verhoor en er werd ook een huiszoeking uitgevoerd. Tijdens het verhoor bleek dat de man de bijl had gekocht voor een fotoshoot. Hij was onderweg naar een andere winkel om nog meer rekwisieten te kopen.

De politie heeft hem na verhoor vrijgelaten. Ze benadrukt dat er op geen enkel moment een gevaar was voor de mensen in het winkelcentrum, de militairen of de politie.