Voetbalsupporters komen om bij instorting van tribune in Senegal

Tijdens de finale van de Senegalese ligabeker zijn zeker acht voetbalsupporters om het leven gekomen toen een deel van de tribune is ingestort. Tientallen mensen zouden gewond geraakt zijn.

Zaterdagavond stonden Stade de Mbour en Union Sportive Ouakam tegenover elkaar in de finale van de Senegalese Coupe de la Ligue, in het Demba Diop stadion in de hoofdstad Dakar.

Er was geen winnaar na de reguliere 90 minuten en dus kwamen er verlengingen. Mbour scoorde in de eerste helft en won zo de finale. Maar na het laatste fluitsignaal braken er rellen uit tussen beide supportersgroepen. Supporters van beide ploegen bekogelden elkaar met stenen en andere projectielen.

Om de rust in het stadion te laten terugkeren en de rivaliserende supporterskernen te scheiden, gebruikte de politie traangas. Mensen raakten door het optreden van de politie in paniek en probeerden weg te geraken. Door de bewegende massa stortte echter een deel van de tribune in.

Zeker acht mensen kwamen daarbij om het leven, minstens 49 supporters raakten gewond.

De Senegalese president Macky Sall laat bij monde van zijn woordvoerder weten dat "er straffen zouden moeten volgen als waarschuwing". De verkiezingscampagnes voor de parlementsverkiezingen van later deze maand in het West-Afrikaanse land zullen vandaag worden opgeschort, laat de president nog weten.