Agentschap Jongerenwelzijn wil pleegkinderen langer in hetzelfde gezin

De maximumleeftijd van pleegkinderen moet opgetrokken worden van 21 naar 25 jaar. Dat staat in een evaluatierapport van het Vlaams agentschap Jongerenwelzijn over pleegzorg.
reporters

Op dit moment krijgen pleegouders geen financiële steun meer van de overheid, zodra hun pleegkind 21 jaar wordt. Maar volgens het Vlaams agentschap Jongerenwelzijn zou het een goede zaak zijn als die leeftijd opgetrokken wordt.

"Jongeren blijven alsmaar langer thuis, studeren ook langer, dus is het ergens normaal en logisch dat de leeftijd ook opgetrokken wordt tot 25 jaar", zegt Peter Jan Bogaert, woordvoerder van het Vlaams agentschap Jongerenwelzijn.

Het betekent ook dat er meer geld moet gaan naar pleegzorg. "De kostenvergoeding die nu stopt op de leeftijd van 21 jaar, dat die kan doorlopen tot de leeftijd van 25 jaar voor de pleegouders", aldus nog Bogaert.