Belgische wielertoerist overlijdt na ongeval in Hulst, automobilist rijdt door

Vanmorgen is in het Nederlandse Hulst een 64-jarige wielertoerist uit Temse om het leven gekomen door een aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden. De politie is naar de man of vrouw op zoek.
©Provicom

De auto liep bij het ongeval een kapotte zijspiegel op. Dat meldt de Nederlandse politie. Die sluit niet uit dat de fietser onwel raakte, kort voor hij door de auto werd aangereden.

Uit onderzoek blijkt dat het deel van de buitenspiegel dat op de plaats van het ongeval lag, afkomstig is van een grijze Opel Vectra uit 2012. De wagen heeft een Nederlands kenteken, wist een getuige aan de politie te melden, maar het nummer kon niet worden genoteerd. De politie roept de bestuurder en/of eigenaar van de auto en mogelijke getuigen op zich te melden.

De wielrenner die zondagochtend overleed in de Zandstraat in Hulst is een 64-jarige man uit Temse.