Bosbrand legt 750 hectare in de as in de Provence

Een hevige bosbrand in de Provence in Frankrijk heeft 750 hectare kreupelhout en bosjes in de as gelegd. Meer dan 800 brandweerlui bestreden de vuurzee en hadden heel wat moeite om de brand te bedwingen. Niemand raakte gewond.
AFP or licensors

De brand ontstond gisterenmiddag in de buurt van Saint-Cannat, nabij Aix-en-Provence in het departement Bouches-du-Rhône.

De brandweerlui hadden alle moeite van de wereld om de vuurzee te bestrijden en moesten ook tijdens de nacht van zaterdag op zondag nog voort blussen. Ze konden niet voorkomen dat zowat 750 hectare kreupelhout, dennenbosjes en struikgewas in de vlammen opgingen.

Er vielen geen slachtoffers. De brandweer kon 150 huizen die bedreigd werden door het vuur vrijwaren. Een onbewoond huis en een mobilhome werden vernield.

Volgens de procureur van Aix-en-Provence is de brand veroorzaakt door een slecht gedoofde sigaret.

AFP or licensors
AFP or licensors