Justin Trudeau ontmoet, jawel, Justin-Trudeau

De Canadese premier Justin Trudeau heeft een ontmoeting gehad met zijn naamgenoot Justin-Trudeau. Het zoontje van Syrische vluchtelingen werd naar de premier genoemd als eerbetoon aan het land waar ze zijn opgevangen.

Het Syrische koppel kwam in februari 2016 aan in Canada, samen met hun twee kinderen. Ze vestigden zich in Calgary, in de provincie Alberta. Toen hun derde kind twee maanden geleden werd geboren, beslisten ze om het de voornaam Justin-Trudeau te geven, om de premier van hun nieuwe land te bedanken voor de gastvrijheid.

De premier zelf was in Calgary voor een jaarlijks rodeo-festival -vandaar de cowboyhoed- en nam van de gelegenheid gebruik om het koppel, én zijn naamgenoot, te ontmoeten. De fotograaf van Trudeau postte de foto's op zijn Twitter-account (zie hieronder). 

Sinds 2015 zochten ruim 40.000 Syriërs hun toevlucht in Canada. Het land streeft ernaar om dit jaar 300.000 migranten op te vangen, van wie een groot deel economische vluchtelingen.