Nepontvoering veroorzaakt groot politiealarm in Heverlee

Een ontvoeringsspel van een jongerenwerking in Heverlee, bij Leuven, heeft er vrijdag toe geleid dat bij de politie alle alarmbellen afgingen. Een getuige merkte vanuit zijn raam dat een witte jeep stopte ter hoogte van een groep kinderen. Uit het voertuig sprongen drie mannen, een kap over het hoofd, die elk een kind meegrabbelden om er vervolgens vandoor te rijden.
De straat in Heverlee waar de nepontvoering plaatsvond.

De andere kinderen van de groep zetten het op een lopen. De getuige belde de politie en gaf een beschrijving van de vluchtrichting en het voertuig, inclusief de bijna correcte nummerplaat. Enkele patrouilles gingen onmiddellijk naar het voertuig op zoek en wisten het korte tijd later te lokaliseren en aan de kant te zetten. De kinderen waren niet meer in de auto aanwezig.

Al snel bleek het allemaal om een misverstand te gaan. Het bleek te gaan om een ontvoeringsspel en de kinderen waren ondertussen weer afgezet op hun kampplaats. Voor de zekerheid ging de politie ter plaatse toch nog even een kijkje nemen. De monitoren kregen de boodschap dat dit soort spelletjes in de toekomst beter achterwege wordt gelaten.

"Zo zie je dat een spel toch zware gevolgen kan hebben", reageert inspecteur Vranckx van de Leuvense politie. "Elk jaar moeten we mensen waarschuwen voor dit soort spelletjes en elk jaar gebeurt het weer. Dit soort spelletjes op de openbare weg zijn onverantwoord."

Meest gelezen