Twee flatgebouwen in Sint-Pieters-Leeuw ontruimd na brand

Door een brand in een appartementsgebouw in Sint-Pieters-Leeuw zijn een zeventigtal personen geëvacueerd. Eén man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Chris Verhaeghe

Het vuur ontstond op de 10e verdieping van een appartementsgebouw. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en meteen werd beslist om het gebouw te ontruimen. Ook de bewoners van het aanpalende flatgebouw werden geëvacueerd. De 70 personen werden opgevangen in een zaaltje vlakbij.

Het vuur was snel onder controle en na twee uur mochten de bewoners van het aanpalende flatgebouw terug naar binnen. De brandweer voerde nog een controle uit in het getroffen gebouw om na te gaan of de bewoners kunnen terugkeren.

Hoe de brand is ontstaan, is voorlopig nog onduidelijk. De bewoner van het appartement waar de brand begon, raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.