Camilla Parker-Bowles blaast vandaag 70 kaarsjes uit

Camilla Parker-Bowles, de echtgenote van de Britse kroonprins Charles, wordt vandaag 70 jaar. Naar aanleiding van haar verjaardag heeft het Britse hof een nieuwe foto vrijgegeven.

70 jaar en intussen 12 jaar getrouwd met haar grote liefde, prins Charles. Een grote, maar vooral ook omstreden liefde die teruggaat tot de jaren 70 en uiteindelijk een huwelijk met de populaire en iconische Diana Spencer overleefde. Het is voor Camilla Parker-Bowles geen "walk in the park" geweest. Nadat het duidelijk was geworden dat Charles opnieuw openlijk koos voor haar, was ze opgejaagd wild bij de pers en lustte het Britse volk haar nagenoeg rauw. De Britten waren nooit de woorden vergeten van Diana: "In dit huwelijk zijn we met z'n drieën." De derde partij was Camilla, de eeuwige maîtresse.

Eind mei, in de aanloop naar haar 70e verjaardag, praatte ze in een exclusief interview voor het eerst over haar leven aan het hof en hoe negatief de pers en het Britse volk tegenover haar stonden na de dood van prinses Diana.

"Het was horror. Ik zou het mijn ergste vijand niet toewensen", vertelde Camilla over die periode. Ze was bijna een jaar een gevangene in haar eigen huis. Camilla overleefde slechts dankzij de steun van haar twee kinderen, Tom en Laura, en haar zus Annabel, met wie ze elke dag wel telefoneerde, en haar broer Mark. Haar kinderen telden ook steevast de paparazzi die zich verstopten in de tuin. 

Maar intussen is het stof gaan liggen en lijken de Britten de nieuwe echtgenote van prins Charles in het hart te hebben gesloten. Haar officiële opdrachten, jaarlijks toch zo'n 200, werkt ze dan ook altijd met verve af. De hertogin van Cornwall is intussen ook een dankbaar doelwit van fotografen, vooral ook omdat ze zichzelf kan relativeren en zichzelf niet al te serieus neemt.

Naar aanleiding van haar 70e verjaardag heeft het Britse hof een nieuwe, officiële foto vrijgegeven van Camilla Parker-Bowles. Hieronder ziet u eerst de net vrijgegeven foto, daaronder de huwelijksfoto uit 2005.