Dierenbeulen slachten koe in de wei en nemen billen en achterpoten mee

In Hakendover bij Tienen, in Vlaams-Brabant, hebben onbekende dierenbeulen een koe geslacht in een weide. De daders namen alleen de billen en de achterpoten mee en lieten de rest van het dier achter. Het verhaal staat in Het Laatste Nieuws. Landbouwer David Foriers vertelt over zijn lugubere ontdekking op Radio 2 Vlaams-Brabant.

"Ik dacht dat mijn koeien uitgebroken waren en ging kijken. Toen merkte ik dat er één in de wei dood lag. En als ik korter bij kwam, merkte ik dat er een stuk ontbrak." Dat vertelt David Foriers. "Het moeten mensen zijn die gewend zijn om met dieren om te gaan want anders ga je niet tussen die koeien waar ook een dikke dekstier tussen zat."

De slachting gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De koe werd met een slachterspin neergeschoten en daarna de keel doorgesneden. "De daders hebben de achterbillen afgezaagd en met achterpoten en al meegenomen."  zegt Foriers. De zijflanken van de koe, die het beste vlees bevatten, bleven achter. Dat kan er op wijzen dat de daders opgeschrikt werden en rapper dan verwacht moesten vluchten. De politie is een onderzoek gestart.