DNA-profiel Roemeense verdachte stemt overeen met sporen op lichaam Sofie Muylle

In de moordzaak op Sofie Muylle stemt het DNA-profiel van de Roemeense verdachte overeen met de sporen op het lichaam van het slachtoffer. Dat bevestigt het parket in Brugge. De vader van Sofie Muylle is opgelucht met de doorbraak in het dossier, laat zijn advocaat weten. "Hij hoopt dat de precieze en werkelijke toedracht van de moord op zijn dochter zo snel als mogelijk aan het licht komt."

Begin dit jaar werd het lichaam van Sofie Muylle aangetroffen onder een houten terras naast de zeedijk in Knokke. Lange tijd werd er gezocht naar "de man met de blauwe jas", die urenlang te zien was op camerabeelden van de omgeving. In april kwam er dan een doorbraak omdat er een DNA-spoor gevonden was op het lichaam van het slachtoffer.

Van doorbraak door DNA-spoor naar Roemeense verdachte

Vorige maand werd er een 23-jarige verdachte opgepakt in Roemenië, die enkele dagen geleden overgeleverd werd aan ons land waar hij intussen officieel in beschuldiging gesteld is voor de moord. De verdachte heeft bekend dat hij Sofie Muylle zag in de nacht van haar overlijden, maar hij ontkent dat hij haar heeft aangeraakt. 

Vanmiddag maakte het parket in Brugge bekend dat het DNA-profiel van de Roemeense verdachte overeenstemt met de sporen die op het lichaam van het slachtoffer aangetroffen werd. Dat betekent dat er op zijn minst fysiek contact geweest is tussen de twee. Het is afwachten hoe de verdachte dat zal uitleggen. Zijn advocaat wil voorlopig niet reageren op het nieuws, maar laat wel weten dat hij niet opgezet is met de communicatie van het parket. 

Morgen verschijnt de verdachte normaal gezien voor de raadkamer. De verdediging had om uitstel gevraagd om het dossier grondig te lezen en het resultaat van de DNA-test af te wachten, maar die resultaten zijn intussen bekend. 

"Vader is opgelucht met de doorbraak"

De vader van Sofie Muylle is opgelucht met de doorbraak in het dossier. Dat laat zijn advocaat Jasper Bolle weten in een schriftelijke reactie aan onze redactie. "Voorlopig wenst hij in alle sereniteit het verder onderzoek af te wachten, in de hoop dat de precieze en werkelijke toedracht van de moord op zijn dochter zo snel als mogelijk aan het licht komt. Enkel en alleen met de waarheid zal hij rust kunnen vinden."