Achtste deelnemer geïdentificeerd van vergadering Donald Trump Jr met Russen

De onderzoekers in de VS naar de ontmoeting van de oudste zoon van president Donald Trump met een Russische advocate tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016, hebben een achtste deelnemer aan die vergadering geïdentificeerd. Dat bericht CNN.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het gaat om Ike Kaveladze, vicevoorzitter van vastgoedgroep Crocus Group en sinds een aantal jaar Amerikaans burger. Het vastgoedbedrijf is in handen van de Russische miljardair Aras Agalarov, die eerder al samenwerkte met de Trump Organization.

Donald Trump Jr. wordt verweten ingegaan te zijn op een afspraak waar hem compromitterende documenten over presidentskandidate Hillary Clinton aangeboden zouden zijn, verkregen door een buitenlandse regering, op een moment van forse spanningen tussen Washington en Moskou.

In de VS lopen verschillende onderzoeken, van de FBI en het Congres, naar de vermeende inmenging van Rusland bij de afgelopen presidentscampagne. Daarbij wordt ook uitgezocht of Trumps campagneteam hulp kreeg van Rusland.