Advocaten Roemeense verdachte moordzaak Sofie Muylle: "Cliënt zal verklaringen afleggen"

De 23-jarige Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle begin dit jaar zal een verklaring afleggen. Dat hebben zijn advocaten gezegd. Normaal gezien moest de verdachte vandaag voor de Brugse raadkamer verschijnen, maar die werd uitgesteld naar volgende week.

Gisteren raakte bekend dat het DNA-profiel van de Roemeense verdachte overeenstemt met de sporen die gevonden zijn op het lichaam van Sofie Muylle. De jonge vrouw werd begin dit jaar dood aangetroffen in Knokke. 

De advocaten van de verdachte, Pieter Filipowicz en Chantal Van den Bosch, hebben nu verklaard dat hun cliënt "ten gepaste tijde een verklaring zal afleggen." Tot nu toe had de Roemeen verklaard dat hij het slachtoffer gezien had in de nacht dat ze vermoord werd, maar ontkende hij dat hij haar had aangeraakt. Tijdens zijn eerste verhoor in België beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Het is afwachten welke verklaring hij zal geven nu bekend is dat het wel degelijk zijn DNA-sporen zijn die op het lichaam van Sofie Muylle werden aangetroffen. 

Normaal gezien moest hij vandaag voor de raadkamer in Brugge verschijnen, maar zijn advocaten hadden om uitstel gevraagd om het dossier eerst grondig te bestuderen en met hem te bespreken. De raadkamer werd uitgesteld naar volgende week.