Pairi Daiza verwelkomt twee babyzeehondjes

Na een babypanda is dierenpark Pairi Daiza opnieuw twee bewoners rijker. Twee zeehondenvrouwtjes hebben enkele dagen geleden elk een gezond welpje op de wereld gezet. Omdat de dieren het goed stellen, heeft Pairi Daiza nu enkele fragmenten van beide bevallingen gedeeld. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers.

Het dierenpark heeft op zijn Facebookpagina een fragment gedeeld van beide zeehondbevallingen. In de video is te zien hoe het eerste jong vrij vlot ter wereld komt. Nadat zijn moeder hem/haar heeft schoongelikt, rust het dier nog even uit voor het zich aan zijn eerste zwembeurt waagt. Een andere zeehond komt even nieuwsgierig kijken naar de nieuwe telg in de familie.

Bij het tweede zeehondje breekt de vruchtzak na de bevalling niet meteen. Het dier komt, beschermd door een vlies en nog in het vruchtwater, in het zwembassin terecht. Moeder zeehond bevrijdt haar jong meteen, voor ze samen een eerste duik nemen.

(lees voort onder de video)

"Duppie en Kéya zijn enkele dagen geleden mama geworden. Tedere momenten, die zich afspeelden terwijl onze camera's draaiden", zo meldt het dierenpark. "De schattige baby's wegen vandaag tussen de 10 en 15 kg en verkeren in topvorm, net zoals hun moeders (en York, hun vader)."

Wie de welpjes wil gaan bewonderen, moet nog even geduld uitoefenen. Pairi Daiza houdt de zeehondjes nog enkele weken weg van nieuwsgierige ogen, dicht bij hun moeders.

Een naam hebben de dieren nog niet. Wie een suggestie heeft, kan die overmaken aan het dierenpark. De zeehondenverzorgers zullen uit alle inzendingen twee namen kiezen.