"Despacito" meest gestreamde nummer aller tijden

De zomerhit “Despacito” van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi en rapper Daddy Yankee is officieel het meest gestreamde nummer aller tijden. Het lied verscheen pas zes maanden geleden, maar werd al 4,6 miljard keer beluisterd.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Het waanzinnig populaire nummer, dat onlangs nog werd geremixt in een versie met Justin Bieber, verbreekt daarmee het vorige record van de Canadese zanger. Zijn monsterhit “Sorry" werd tot nog toe 4,38 miljard keer beluisterd.

Sir Lucian Gringe, CEO van Universal Music Group, het muziekconcern dat het lied uitbracht, feliciteert de zangers met hun prestatie. Hij prijst ook de nieuwe mogelijkheden van de streaming media. “Streaming heeft de mogelijkheid gecreëerd om van een lied met een andere beat, uit een andere cultuur en in een andere taal een gigantisch succes te maken over de hele wereld.”

Er is ook een ludieke montage opgedoken waarin president Trump het nummer lijkt te zingen: