Calvo: "Optelsom van dit alles is dat Michel ziek maakt"

De groenen hebben een balans opgemaakt van drie jaar sociaal-economisch beleid van de regering-Michel. Die balans is volgens Groen en Ecolo negatief. Er komen wel banen bij, maar het zijn weinig kwalitatieve jobs. Bovendien zijn er nog te weinig mensen aan het werk en stijgt het aantal leefloners en zieken.

"Na drie jaar stel je vast dat er heel veel verliezers en heel veel problemen zijn", verduidelijkt Kamerlid Kristof Calvo (Groen). "Het aantal mensen dat ziek is, het aantal mensen in armoede en het aantal leefloners nemen toe. En het milieu blijft de blinde vlek."

Zijn conclusie is vernietigend. "De optelsom van dit alles is dat Michel ziek maakt en dat België minder gezond is."

De regering-Michel legt de klemtoon op meer banen. "Er komen inderdaad jobs bij, maar je stelt vast dat het meer tijdelijke jobs zijn, dat de jobs vaak van mindere kwaliteit zijn en dat mensen vaker ziek worden als ze aan de slag zijn."

Begroting blijft zorgenkind

Bovendien lijkt Michel de begroting maar niet op orde te krijgen. "De begroting is al van bij het begin van deze legislatuur een moeilijk te nemen horde. De regering legde de lat voor zichzelf steeds lager, tot uiteindelijk vorige week beslist werd om het beloofde evenwicht voor 2019 los te laten" sneren Groen en Ecolo.

"Met een boutade zou je kunnen stellen: dit N-VA-beleid is er een van socialistische tekorten na liberale besparingen zonder de noodzakelijke groene investeringen”, besluit Calvo.